2010. március 3.

Erti kava, tu sheidzleba!


Ez csak egy gyors bejelentkezés, egyelőre fényképek nélkül, de persze hamarosan lesznek azok is.

Tbiliszi egyik jobb negyedében, Vake-ben kaptam kölcsön egy volt CEU-s diák testvérének a lakását pár napra, ameddig megtalálom a remélhetőleg végleges szállást.

A 8 emeletes, tipikus szovjet betonkocka hetedik emeletére izgalmas volt hajnalban felcieplni a bőröndöt, de utána annál jobban esett az alvás. :) A netet egyelőre lopom, bejön egy gyenge wifi a hetedik emeleti teraszon.

Miután nemcsak nikotin-, de koffein-függő is vagyok, reggel lementem a kis boltba venni egy üveg nescafét - sokat sajnos nem tanultam meg grúzul, de kávét még tudok kérni: erti kava, tu sheidzleba, a garázsból átalakított bolt eladója kedvesen kérdezi: ad kuda bi? Az orosz tudásom valamivel jobb, de azért hosszú traccsra így sincs idő, megjött az újabb szállítmány friss kenyér a zsigulival, arrébb löknek én meg már jövök is vissza, hogy elinduljon a nap.

Délután találkozom az egyik alapítvány igazgatójával, hogy megbeszéljük a munkákat - ma anyák napja van, szinte minden zárva, a helyiek a családjukkal bóklásznak vagy a rokonokat látogatják. Jó volna délután elintézni az itteni mobilomat, valamiért a régi számom már nem működik. És persze a legnagyobb kihívást, a lakásprojektet is el kéne kezdeni, még ha az irodák zárva is vannak...

Azért hogy mégse maradjatok kép nélkül, tessék, a kilátás a hetedikről - mintha tükröt tartanék.

4 megjegyzés:

lucidalabbra írta...

:) hajrá Andris. vigyázz magadra...

Andris írta...

Igyekszem Katám! :)

nem létező írta...

ha lebombáznak, megöllek, tudod :)

Andris írta...

Tudom, mondom is nekik, hogy lesz nemulass, ha bántanak! :) De eszük ágában sincs.